Točka zapisnika

5. Odlok o subvencioniranju varstva otrok s posebnimi potrebami

KATARINA AMBROŽIČ je podala uvodno obrazložitev.

SUZANA KRAŠNA je povedala, da so na seji odbora sprejeli pozitivno mnenje.

BRUNA KASTELIC je vprašala, kako je mišljeno za rejnike. Ali morajo biti otroci vključeni v zavod?

KATARINA AMBROŽIČ je pojasnila, da mora biti otrok vključen v šolo oz. program vzgoje in izobraževanja, kar določa zakon o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami. Uveljavlja se glede na stalno bivališče v občini.

ADAM RASPOR je predlagal dopolnitev 2. člena, prva alineja, kjer piše, da ima otrok stalno bivališče v občini. Predlaga dopolnitev, in sicer »otrok in vlagatelj«.

KATARINA AMROŽIČ je rekla, da ni nujno, da imata rejnik oz. skrbnik isti naslov. Namen odloka je bil, da se sofinancira varstvo za otroke, ki so iz naše občine.

ANGEL VIDMAR je rekel, da to zelo pozdravlja. Smo ena izmed prvih ali celo prva občina, ki na tak način ureja problematiko. Treba je vedeti, da bi te stvari morale biti sistemsko urejene.

TADEJ BEOČANIN je rekel, da se strinja. Par let so se pogovarjali o sistemski rešitvi, vendar niso uspeli. Cirius je registriran kot šola (sodi pod izobraževanje), program pa sodi pod socialo (MDDSZ). Ti dve ministrstvi si podajata ta problem in rešitve še ni. Zavod v Vipavi je eden redkih, ki izvaja tudi izobraževanje.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o odloku v I. obravnavi. H glasovanju se je prijavilo 24 svetnikov. ZA je glasovalo 24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je predlagan odlok v I. obravnavi sprejet.

Predsedujoči je predlagal sprejem sklepa, da izvedejo II. obravnavo odloka v enakem besedilu, kot je bil sprejet v I. obravnavi.

ZA je glasovalo 23 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sklep sprejet.

Predsedujoči je predlagal glasovanje o odloku v II. obravnavi.

ZA je glasovalo 24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je Odlok o subvencioniranju varstva otrok s posebnimi potrebami v II. obravnavi sprejet.

Odlok o subvencioniranju varstva otrok s posebnimi potrebami (I. obravnava)
Odlok o subvencioniranju varstva otrok s posebnimi potrebami (glasovanje o sprejemu po hitrem postopku)
Odlok o subvencioniranju varstva otrok s posebnimi potrebami (II. obravnava)