Točka zapisnika

7. Soglasje k razporeditvi presežka prihodkov nad odhodki Otroškega vrtca Ajdovščina

KATARINA AMBROŽIČ je podala uvodno obrazložitev. SUZANA KRAŠNA je povedala, da so na odboru za družbene in na odboru za finance sprejeli pozitivno mnenje in predlagajo občinskemu svetu, da sklep sprejme.

ANGEL VIDMAR je dejal, da imajo nekaj napisano v aktu o ustanoviti in še kje drugje, delajo pa drugače. Sicer je vse v korist vrtca, vendar pravno formalno ne stoji. V aktu piše, da se presežek upošteva pri ceni vrtca za uporabnike. Prositi je treba zakonodajalca za spremembo, če je v zakonu, če pa je samo v odloku, pa je treba spremeniti odlok.

TADEJ BEOČANIN je dejal, da se strinja, vendar se dejansko cena ne bi spremenila glede na sredstva. Boljši učinek dosegajo, če jih namenijo za investicije.

KATARINA AMBROŽIČ je rekla, da to res določa zakon o vrtcu. Z ministrstvom so imeli kar nekaj debat okrog tega. Njihovo mnenje je bilo, da je tak način dopuščen v primeru majhnih zneskov, čeprav piše drugače v zakonu. Majhni zneski cene ne spremenijo.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o naslednjem sklepu: »Otroškemu vrtcu Ajdovščina se podaja soglasje k razporeditvi presežka prihodkov nad odhodki iz leta 2020 in iz preteklih let, kot je predlagano in specificirano v prilogi tega sklepa. S tem sklepom se razveljavi sklep o razporeditvi presežka prihodkov nad odhodki iz leta 2020 in preteklih let, št. 41032-2/2019, z dne 12. 3. 2021. » H glasovanju se je prijavilo 24 svetnikov. ZA je glasovalo 24 svetnik-ov. Predsedujoči je ugotovil, da je sklep sprejet.

Otroškemu vrtcu Ajdovščina se podaja soglasje k razporeditvi presežka prihodkov nad odhodki iz leta 2020 in iz preteklih let, kot je predlagano in specificirano v prilogi tega sklepa. S tem sklepom se razveljavi sklep o razporeditvi presežka prihodkov nad odhodki iz leta 2020 in preteklih let, št. 41032-2/2019, z dne 12. 3. 2021.