Točka zapisnika

6. Sklep o uporabi normativov in soglasje k sistemizaciji Otroškega vrtca Ajdovščina

KATARINA AMBROŽIČ in ALENKA MOČNIK sta podali uvodno obrazložitev. SUZANA KRAŠNA je povedala, da so na odboru sprejeli pozitivno mnenje in predlagajo občinskemu svetu, da sklep sprejme.

JANEZ TRATNIK je prosil za podatke za naslednje leto, kje se je omejil vpis, oz. kje je bilo potrebno prerazporediti otroke. Zahvalil se je ravnateljici za odgovor v zvezi z diskusijo, ki sta jo imela.

ALENKA MOČNIK je dejala, da je bilo na Colu 20 otrok, ki mesta na želeni lokaciji niso dobili in so jim ponujali v drugih enotah (ob Hublju, na Ribniku, v Budanjah). Največ je bilo tega v prvem starostnem obdobju. Ostaja prostor v Črničah. Nekateri starši so z veseljem sprejeli tudi drugo lokacijo, nekateri pa se potem niso odločili za vpis. Nakazuje se, da bi s 1. 9. lahko vsak nekam vpisal otroka, je pa potem odločitev staršev ali ja ali ne.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o predlaganem sklepu. H glasovanju se je prijavilo 24 svetnikov. ZA je glasovalo 24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sklep sprejet.

Sklep o uporabi normativov in soglasje k sistemizaciji Otroškega vrtca Ajdovščina