Točka zapisnika

3. Rebalans proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021

TADEJ BEOČANIN je podal uvodno obrazložitev. IGOR ČESNIK je povedal, da so o rebalansu razpravljali vsi 4 odbori in komisija za kmetijstvo ter sprejeli pozitivno mnenje.

ALOJZ KLEMENČIČ je dejal, da se povečujejo sredstva za nakup osebnega avtomobila, nekje drugje pa bere, da je bil avto kupljen. Ali je to za ta kupljen avto?

TADEJ BEOČANIN je pojasnil, da je kupljeno vozilo za Sopotnika in so bila sredstva predvidena v proračunu. Drugo vozilo je tisto, ki ga uporablja on in bo tudi na prihodkovni strani prihodek, saj gre za zamenjavo.

JOŽKO PREMRN je povedal, da njihova svetniška skupina ni sodelovala pri pripravi, tako da rebalansa ne bo podprl.

KARMEN SLOKAR je dodala, da popravek na proračun nič ne vpliva, gre za uskladitev sredstev za vzdrževanje gozdnih cest s pogodbo, ki so jo prejeli šele potem, ko je bilo gradivo pripravljeno.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o rebalansu v I. obravnavi s Sklepom o spremembah in dopolnitvah načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem OA za leti 2020 in 2021 in popravki.

H glasovanju se je prijavilo 23 svetnikov. ZA je glasovalo 23 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je rebalans v I. obravnavi sprejet.
Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o rebalansu v II. obravnavi.

ZA je glasovalo 23 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je Rebalans proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021 v II. obravnavi sprejet.

Sprejme se Rebalans proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021 v I. obravnavi s Sklepom o spremembah in dopolnitvah načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem OA za leti 2020 in 2021 in popravki
Sprejme se Rebalans proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021 v II. obravnavi