Točka zapisnika

7. Letno poročilo Komunalno stanovanjske družbe d.o.o., Ajdovščina za leto 2020

LUKA JEJČIČ je podal uvodno obrazložitev.

KATJA MUŽINA je povedala, da so na odboru sprejeli pozitivno mnenje k letnemu poročilu.

JOŽKO PREMRN je rekel, da je primerjal Vipavo in Ajdovščino pri oskrbi z vodo - mi imamo vzdrževalnino vodovodnega priključka, Vipava pa ne.

LUKA JEJČIČ je pojasnil, da v Vipavi priključki ostajajo občinski in niso v lasti občanov, zato je ne zaračunavajo. V Ajdovščini je urejeno, kot mora biti (priključki so v lasti občanov), v Vipavi pa ne.

ALOJZ KLEMENČIČ je menil, da pri taki organizaciji (javni zavod) dobiček ali ne dobiček sploh ni pomembno vprašanje. Vprašanje je opravljeno delo za obračunano vrednost. Zbiranje odpadkov bo še dolgo taka dejavnost, ki se bo dražila in nikoli do konca urejena. Pogreša inovativnost, da bi bili v nekaterih postopkih prvi v Sloveniji, mogoče zboljšanje tehnologije pri odpadkih, da bi bili nižji stroški. Zaznal je, da je Snaga s 1. 4. povečala cene. Župan je zastopnik v organu, ki to sprejema. Po njegovem mnenju bi bilo spodobno, da jih kaj obvesti. Delu komunale nimajo kaj očitati, vedno pa se da kaj boljše narediti in jih spodbuja, da iščejo.

TADEJ BEOČANIN je dejal, da jim bodo drugič posredovali gradiva za skupščine RCERO, da bodo sproti obveščeni.

LUKA JEJČIČ je dejal, da je Snaga v povprečju dvignila cene za 15 % na podlagi elaborata. Cene so transparentne, to je koncesionar, ki je izbran. Večje, kot so količine odpadkov, večje so cene. Potrebno je osveščanje, da zmanjšajo količine in s tem nižajo stroške na položnici. Imajo plane tudi za nove tehnologije. Imajo kompostarno, in biološke odpadke obdelajo z bistveno nižjimi stroški. To je zadeva, ki je drugi nimajo.

Ker ni želel nihče razpravljati, je predlagal, da se sprejme Letno poročilo Komunalno stanovanjske družbe d.o.o., Ajdovščina za leto 2020 na znanje in preidejo k naslednji točki.