Točka zapisnika

7. Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Gasilsko reševalni center Ajdovščina

ZLATA ČIBEJ je podala uvodno obrazložitev. KAZIMIR ČEBRON je povedal, da so na odboru sprejeli pozitivno mnenje, in predlagajo občinskemu svetu, da odlok sprejme.

JANEZ TRATNIK je vprašal, zakaj ne bi v odloku spremenili več stvari, če se že spreminja. Pred sabo ima zapisnik z 24. 10. 2018, kjer je župan odobril, da bodo strokovni svet sestavljali tudi vodje izmen. Iz zapisnika 5. 3. 2020 izhaja, da je predsednik sveta zavoda obljubil, da se bo pozanimal, pa ni bilo nič. Lahko bi vse točke pregledali in popravili. TADEJ BEOČANIN je dejal, da odloke vedno usklajujejo z direktorji zavodov. Očitno se je to izpustilo. ALOJZ KLEMENIČ je vprašal, ali je to javna služba ali tržna dejavnost? TADEJ BEOČANIN je dejal, da je tržna dejavnost. Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o odloku v I. obravnavi. H glasovanju se je prijavilo 24 svetnikov. ZA je glasovalo 24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je predlagan odlok v I. obravnavi sprejet.

Predsedujoči je predlagal sprejem sklepa, da izvedejo II. obravnavo odloka v enakem besedilu, kot je bil sprejet v I. obravnavi.

ZA je glasovalo  24 svetnikov.  Predsedujoči je ugotovil, da je sklep   sprejet.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predlagal glasovanje v II. obravnavi.

ZA je glasovalo  24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Gasilsko reševalni center Ajdovščina v II. obravnavi   sprejet.
Glasovanje o Odloku o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Gasilsko reševalni center Ajdovščina v I. obravnavi
Glasovanje o sklepu, da izvedejo II. obravnavo odloka v enakem besedilu, kot je bil sprejet v I. obravnavi
Glasovanje o Odloku o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Gasilsko reševalni center Ajdovščinav II. obravnavi