Točka zapisnika

8. Odlok o spremembi Odloka o subvencioniranju KP za stanovanjske objekte zaradi izboljšanja opremljenosti stavbnega zemljišča na območju občine Ajdovščina

TOMAŽ KANDUS je podal uvodno obrazložitev. KAZIMIR ČEBRON je povedal, da so na odboru za okolje sprejeli pozitivno mnenje, in predlagajo občinskemu svetu, da odlok sprejme.

KATJA MUŽINA je dodala, da so tudi na odboru za gospodarstvo sprejeli pozitivno mnenje.

JANEZ TRATNIK je vprašal, ali bodo s tem odlokom tudi tisti, ki bodo legalizirali, morali plačati komunalni prispevek?

TOMAŽ KANDUS je dejal, da tisti, ki legalizira, mora že sedaj plačati. Tukaj gre samo za primer, ko je vodovod ali kanalizacija na novo. Zakon nam namreč nalaga, da moramo po uradni dolžnosti odmeriti komunalni prispevek, kadar gre za izboljšanje zemljišča. 2017 pa je občinski svet sprejel sklep o subvencioniranju tega prispevka.

JANEZ TRATNIK je rekel, da bodo v Podkraju na novo zgradili kanalizacijo in bodo morali za tisti del še vsi plačati prispevek.

TOMAŽ KANDUS je rekel, da bodo po uveljavitvi tega odloka upravičenci za subvencijo, če danes zgradijo. Če bodo začeli graditi po uveljaviti odloka, bodo zavezanci za plačilo.

TADEJ BEOČANIN je pojasnil: ko se v nekem kraju na novo zgradi kanalizacija, je občina po uradni dolžnosti dolžna izdati odločbe o komunalnem prispevku, ki bi ga morali vsi, ki imajo že zgrajene hiše, plačati. Zato so leta 2017 sprejeli odlok, da se to istočasno subvencionira. Tisti, ki že imajo zgrajeno hišo, ne plačajo ničesar. S tem popravkom samo definirajo to obdobje od izgradnje infrastrukture vezano na novogradnje v tistem lokalnem okolju.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o odloku v I. obravnavi. H glasovanju se je prijavilo 24 svetnikov. ZA je glasovalo 24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je predlagan odlok v I. obravnavi sprejet.

Predsedujoči je predlagal sprejem sklepa, da izvedejo II. obravnavo odloka v enakem besedilu, kot je bil sprejet v I. obravnavi.

ZA je glasovalo  24 svetnikov.  Predsedujoči je ugotovil, da je sklep   sprejet.

Ker ni želel nihče razpravljati, je predlagal glasovanje v II. obravnavi.

ZA je glasovalo  24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je Odlok o spremembi Odloka o subvencioniranju KP za stanovanjske objekte zaradi izboljšanja opremljenosti stavbnega zemljišča na območju občine Ajdovščina v II. obravnavi   sprejet.
Glasovanje o Odloku o spremembi Odloka o subvencioniranju KP za stanovanjske objekte zaradi izboljšanja opremljenosti stavbnega zemljišča na območju občine Ajdovščina v I. obravnavi
Sprejet
Glasovanje o sklepu, da izvedejo II. obravnavo odloka v enakem besedilu, kot je bil sprejet v I. obravnavi
Sprejet
Glasovanje o Odloku o spremembi Odloka o subvencioniranju KP za stanovanjske objekte zaradi izboljšanja opremljenosti stavbnega zemljišča na območju občine Ajdovščina v II. obravnavi
Sprejet