Točka zapisnika

Pred prvo točko dnevnega reda

ANGEL VIDMAR je pozdravil prisotne in na kratko predstavil KS.

TADEJ BEOČANIN je dejal, da so jim naknadno posredovali predlog, da se dnevni red dopolni z novo 3. točko in sicer Odlokom o spremembi Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina ter danes še predlog za novo 13. točko Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Občine Ajdovščina, ker je bila namreč ugotovljena napaka v odloku. Eno stanovanje, ki je bilo zavedeno med stanovanji, ki se prenašajo v sklad, je bilo v vmesnem času ½ odprodano in se v drugem etažnem delu prenaša v upravljanje KS Ajdovščina. Odlok bi se spremenil v delu, ki govori o vrednosti. Kljub temu, da se eno stanovanje umika, se vrednost še povečuje zaradi rasti cen. Stanovanje se briše iz priloge – zap. št. 42. Oba odbora sta zadevo obravnavala na izredni seji in potrdila. Sedaj bodo pripravili tiskano gradivo, da bodo svetniki zadevo lahko pregledali. Mudi se jim, ker so vezani na vpis v poslovni register, zato ne bi bilo dobro, da bi sprejem odloka uvrščali na naslednjo sejo. Vprašal je, če je kaka pripomba na dnevni red?

ALOJZ KLEMENČIČ je rekel, da o tej točki ne vemo nič in je to mimo vseh pravil. Verjetno tega niso zvedeli sedaj, ampak 5 ur prej. Če so sklicali odbore, bi lahko tudi svetnikom napovedali, da je to za pričakovati in bi jih prosili, če lahko spregledajo te šlamparije. Tudi če bo dnevni red sprejet, jim morajo dati vsaj dovolj časa, da to pogledajo in se odločijo.

TADEJ BEOČANIN je dejal, da so zato predlagali uvrstitev točke na zadnje mesto, da si bodo lahko pogledali. Popravlja se vrednost na podlagi cenitve, ki so jo dobili ob 15.25, zato gradiva še niso mogli pripraviti. Vsebinskih sprememb pa odlok nima. Ker ni želel nihče več razpravljati, je predlagal, da glasujejo najprej o dopolnitvah – 3. točka.

H glasovanju se je prijavilo  24 svetnikov. ZA je glasovalo  17  svetnikov.  Predsedujoči je ugotovil, da je  sprejet naslednji sklep:

»Dnevni red se dopolni z novo 3. točko in sicer Odlok o spremembah Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina.«

Ker ni želel nihče razpravljati, je predlagal, da glasujejo o dopolnitvi z novo 13. točko.

ZA je glasovalo 14 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sprejet naslednji sklep:

»Dnevni red se dopolni z novo 13. točko in sicer Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada.

Ker ni želel nihče razpravljati, je predlagal, da glasujejo o celotnem dnevnem redu.

ZA je glasovalo 15 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sprejet naslednji

DNEVNI RED:

Potrditev zapisnika ter poročila o izvajanju sklepov 26. redne seje; Informacije in pobude:

  • predstavitev projekta Parlameter;
    1. Odlok o spremembah Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina - I. obravnava;
  1. Letno poročilo o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta in njihovih učinkih za leto 2021;
  2. Letno poročilo o delu in porabi sredstev Nadzornega odbora za leto 2021; Letna poročila javnih zavodov, katerih ustanovitelj je Občina Ajdovščina, in soglasja k razporeditvi presežkov (pri posameznem zavodu):
  • Lekarna Ajdovščina
  • Zdravstveni dom Ajdovščina,
  • Otroški vrtec Ajdovščina;
  • Lavričeva knjižnica Ajdovščina,
  • Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina
  • Razvojna agencija ROD Ajdovščina
  • GRC Ajdovščina
  • Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina
  • Pilonova galerija Ajdovščina,
  • Zavod za šport Ajdovščina,
  • Ljudska univerza Ajdovščina,
  • Osnovna šola Šturje, Ajdovščina,
  • Osnovna šola Col,
  • Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina,
  • Osnovna šola Otlica,
  • Osnovna šola Dobravlje; Redna delovna uspešnost direktorjev javnih zavodov; Sklep o soglasju k zadolžitvi Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina; Prenos lastninske pravice ter upravljanja in vzdrževanja državnega namakalnega sistema Namakalni razvod Vogršček; Soglasje k odobritvi pravnega posla; Sklep o odvzemu statusa javno dobro; Mandatna vprašanja, volitve in imenovanja: direktor Stanovanjskega sklada Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Občine Ajdovščina.
Odlok o spremebi Odloka o ustanovitvi javnega stanovanjksega sklada Občine Ajdovščina (1. obravnava)
Odlok o spremebi Odloka o ustanovitvi javnega stanovanjksega sklada Občine Ajdovščina (sklep)
Odlok o spremebi Odloka o ustanovitvi javnega stanovanjksega sklada Občine Ajdovščina (2. obravnava)
dnevni red (dopolnitev)
dnevni red (dopolnitev 2)
dnevni red (Dnevni red)