Točka zapisnika

3. Odlok o spremembah Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina

TADEJ BEOČANIN je podal uvodno obrazložitev. MATJAŽ BAJEC je povedal, da so na komisiji sprejeli pozitivno mnenje in občinskemu svetu predlagajo, da sprejme odlok. Predlagajo še dopolnitev 2. člena z besedo »izjemoma«.

JOŽKO PREMRN je dejal, da je razpis že v teku. Ali odlok sprejemajo za naslednji razpis, ali za tega, ki je bil? Izjemoma – kaj to pomeni? Kdaj bo in kdaj ne? To bi moralo biti konkretizirano.

TADEJ BEOČANIN je povedal, da bo odlok začel veljati po objavi v Uradnem listu. Sprememba se nanaša na podeljevanje priznanj in bodo podeljena s spremembami že v letošnjem letu. Lahko bi specificirali besedo »izjemoma«, vendar na koncu še vedno odloča občinski svet in lahko presodi, kdaj se je izjemen pogoj zgodil. Razmišljali so o konkretizaciji, vendar bi se lahko zgodilo, da izjemne situacije, ko bi jo želeli uporabiti, ne bi bilo noter. Določba ne sme veljati kot pravilo, ampak res kot izjema. Častni občan se že po defoltu podeljuje izjemoma.

ADAM RASPOR je vprašal, če se lahko podeli samo eno.

TADEJ BEOČANIN je dejal, da priznanje »častni občan« ni omejeno in to se ne spreminja.

JOŽKO PREMRN je dejal, da ne piše roka, do kdaj lahko župan da predlog.

TADEJ BEOČANIN je rekel, da je mišljeno kadarkoli. Zato se to besedilo uvršča, saj se v času razpisa tako ali tako lahko predlaga. Občinski svet se mora strinjati. Lahko se nekaj zgodi septembra in župan takrat predlaga komisiji, občinski svet odloča oktobra, priznanje pa bo podeljeno 5. maja.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal  glasovanje o odloku v I. obravnavi.
H glasovanju se je prijavilo  21 svetnikov.  ZA je glasovalo  18 svetnikov.  Predsedujoči je ugotovil, da je odlok v I. obravnavi      sprejet.

Predsedujoči je predlagal glasovanje o sklepu, da se izvede II. obravnava odloka v enakem besedilu, kot je bil sprejet v I. obravnavi. ZA je glasovalo 18 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sklep sprejet.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o odloku v II. obravnavi.

ZA je glasovalo 17 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je Odlok o spremembi Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina v II. obravnavi sprejet.

Odlok o spremembah Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina (I. obravnava)
Odlok o spremembah Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina (sklep)
Odlok o spremembah Odloka o priznanjih Občine Ajdovščina (II. obravnava)