Točka zapisnika

Pred prvo točko dnevnega reda

Predlog skrajšanega zapisnika 28. redne seje Občinskega sveta Občine Ajdovščina, ki je bila 12. aprila 2022, s pričetkom ob 15.30. Seja je potekala v dvorani KS Dobravlje.

Sejo je vodil Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina.

Prisotni člani sveta: od 26 članov prisotnih 26 članov.

Ostali prisotni: Mojca R. PLANINC, občinska uprava Zlata ČIBEJ, občinska uprava Katarina AMBROŽIČ, občinska uprava Karmen SLOKAR, občinska uprava Janez FURLAN, občinska uprava Alenka Č. KOBOL, občinska uprava Tinkara L. FAKUČ, občinska uprava Tina VELIKONJA, občinska uprava Nastja Zadravec, občinska uprava Karin ZORN, RTV Koper Rosana RIJAVEC, STA Ana Štokelj, Primorski val

Predsedujoči je najprej pozdravil prisotne in besedo predal gostitelju.

BORIS KALIN je pozdravil prisotne, predstavil KS ter jim zaželel uspešno delo.

TADEJ BEOČANIN je odprl je razpravo o dnevnem redu. Danes so jim posredovali popravek. Z dnevnega reda se umika zapisnik, ker še ni izdelan.

ANGEL VIDMAR se je opravičil direktorici, ker jo je včeraj tako pozno klical, vendar je iskal v gradivu zapisnik, odgovorov ni bilo, pri poročilu o realizaciji sklepov za delovno uspešnost so odločali tudi o OŠ Dobravlje, Otlica, Šturje in Zavodu za šport. Ne smejo si dovoliti in ne sme postati praksa, da vse, kar jim prinesejo na mizo, je to to. Gradivo v zadnjem času ni pripravljeno tako, kot bi si želel. Predlog – treba se je vzeti v roke, da bodo stvari take, kot si svetnice in svetniki zaslužijo.

ALOJZ KLEMENČIČ je dejal, da so nek popravek dobili 5 minut prej. Izgleda, kot da se norčujejo z občinskimi svetniki. Če hoče vedeti, kaj se dogaja, mora brskati po internetu in časopisih. Pogreša tudi podatke o glasovanju na prejšnji seji.

TADEJ BEOČANIN je rekel, da je poročilo sestavni del zapisnika. Ker ni zapisnika, še poročila ni. Predlagal je, da umaknejo celotno točko, da popravijo še poročilo in bo gradivo pripravljeno, kot je treba.

Vprašal je, če je še kaka pripomba na dnevni red? Ker ni želel nihče razpravljati, je predlagal, da glasujejo o spremenjenem dnevnem redu.

H glasovanju se je prijavilo  25 svetnikov. ZA je glasovalo  25  svetnikov.  Predsedujoči je ugotovil, da je  sprejet naslednji

DNEVNI RED:

Informacije in pobude: Zaključni račun proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021; Odlok o ustanovitvi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Ajdovščina - I. obravnava; Sklep o cenah programov Otroškega vrtca Ajdovščina; Redna delovna uspešnost direktorjev javnih zavodov – Osnova šola Col, Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina, Gasilsko reševalni center Ajdovščina, Lavričeva knjižnica Ajdovščina; Sklep o odvzemu statusa javno dobro; Sklep o podelitvi priznanj Občine Ajdovščina za leto 2022.

dnevni red (dnevni red)