Točka zapisnika

2. Zaključni račun proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021

TADEJ BEOČANIN je podal uvodno obrazložitev.

UROŠ ŠTOR je povedal, da so vsi odbori in komisija za kmetijstvo sprejeli pozitivno mnenje in predlagajo občinskemu svetu, da zaključni račun sprejmejo.

JANEZ TRATNIK je rekel, da je precej investicij v razne neprofitne organizaciji, športna društva. Pred časom je bil dogovor, da se na investicije društev knjiži občina. Ali to še velja?

TADEJ BEOČANIN je povedal, da ne več, ker se je spremenil zakonodajni okvir. Društvom je možno namenjati sredstva za investicije brez tega, da bi občina vpisovala solastništvo teh nepremičnin.

MIHA KAPELJ je dejal, da v rezervnemu skladu piše: nadomestilo plače Benko računalniški sistemi, potem pa podjemna pogodba Benko – poveljnik štaba. Ali so potem dali 3000 na mesec za Igorja Benka.

ZLATA ČIBEJ je povedala, da ima g. Benko kot poveljnik CZ sklenjeno pogodbo po zakonu. Če je epidemija, dobi plačilo za dneve, ko je vpoklican, za preostali čas dobi stalno pripravljenost. Nadomestilo za plačo dobi firma.

MIHA KAPELJ je vprašal še za GRC, zakaj je dobil nadomestilo poveljnik?

ZLATA ČIBEJ je povedala, da tudi on sodeluje v štabu CZ. Če poveljnika ni bilo, ga je nadomeščal g. Mlečnik, ki je dobil plačo. GRC pa je enako dobil nadomestilo za tisti dan, ko je bil poveljnik aktiviran.

TADEJ BEOČANIN je dodal, da to velja za vse pripadnike CZ.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o Zaključnem računu. H glasovanju se je prijavilo 26 svetnikov. ZA je glasovalo 23 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je Zaključni račun proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021 sprejet.

Zaključni račun proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021 (Zaključni račun)