Točka zapisnika

7.      Odlok o OPPN za prostorsko ureditev skupnega pomena za sanacijo s plazom poškodovane državne ceste R3-609/2117 Ajdovščina–Predmeja na območju plazu Stogovce

IRENA RASPOR je podala uvodno obrazložitev.

KAZIMIR ČEBRON je povedal, da so se na odboru seznanili z odlokom, in predlagajo občinskemu svetu, da se seznani.

ANGEL VIDMAR je dejal, da si skoraj upa trditi, da to ne bo zadnja javna razgrnitev. Boji se, da bodo lastniki zemljišč temu nasprotovali. Misli, da tudi zemljišča še niso rešena? Upa na najboljše, vendar se boji, da bo to še 10 let cesta v gradnji s 40 km/h.

IRENA RASPOR je rekla, da je bila tudi ona enakega mnenja po javni razpravi. Potem so šli s projektanti in lastniki zemljišč na teren in upa na kompromis. Malo so se do sedaj stvari umirile, vendar bodo videli.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal  glasovanje o naslednjem sklepu:

»Občinski svet Občine Ajdovščina se je seznanil z Odlokom o OPPN za prostorsko ureditev skupnega pomena za sanacijo s plazom poškodovane državne ceste R3-609/2117 Ajdovščina–Predmeja na območju plazu Stogovce.«

 H glasovanju se je prijavilo  24 svetnikov. ZA je glasovalo  24 svetnikov.   Predsedujoči je ugotovil, da  je predlagan sklep   sprejet. 

IRENA RASPOR je še pojasnila, da bi po sedaj veljavnem zakonu morali stališča do pripomb obravnavali na OS. Postopek se je začel na podlagi Zakona o prostorskem načrtovanju, zato se morajo postopki tudi zaključiti po tistem zakonu, in jih bo sprejel župan. Lahko pa jih bodo seznanili v obliki informacije.

Odlok o OPPN za prostorsko ureditev skupnega pomena za sanacijo s plazom poškodovane državne ceste R3-609/2117 Ajdovščina–Predmeja na območju plazu Stogovce (seznanitev)