Točka zapisnika

4. Letno poročilo o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta

TOMAŽ JAKIN je podal uvodno obrazložitev. KATJA MUŽINA je povedala, da so na odboru prejeli pozitivno mnenje, in predlagajo občinskemu svetu, da sklep sprejme.

MIHA KAPELJ je rekel, da lepo, da si občina prizadeva za trajnostno energijo. Ne bi se hvalil s 6 tonami privarčevanega CO2. Na svoji sončni v letno prihrani 7 ton.

TOMAŽ JAKIN je rekel, da so kolesarske poti tisti podatki, ki ni merljivi, vendar je prav, da se dotaknejo tudi tega podatka.

MIHA KAPELJ je vprašal, na katere javne zgradbe bodo še namestili sončne elektrarne?

TOMAŽ JAKIN je rekel, da je predvidenih 18 objektov. Najprej je treba pregledati statiko objekta in pravilno usmerjenost. Z ekipo so obiskali te objekte, izmerili površino, naklone,... Pridobiti je potrebno soglasje Elektro Primorska, ki pove, da dovodni kabel ustreza, da je trafo postaja dovolj blizu. Za 5 objektov imajo že zagotovilo in nadaljujejo. Res delajo intenzivno naprej.

TADEJ BEOČANIN je rekel, da je bilo pred kratkim na razpis danih 6 objektov z vsemi soglasji. Z vidika omejitev so elektrarne na zaščitenih objektih tudi prepovedane. Te omejitve, s katerimi se srečujejo tudi občani, so številne. Verjame, da bodo uspeli zagotavljati čim več. Tudi za potrebe delovanja namakalnega sistema bodo uporabili energijo iz sončnih elektrarn, da bodo znižali strošek delovanja sistema. Na več frontah so odprte aktivnosti.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal  glasovanje o  naslednjem sklepu:

»1. Potrdi se Letno poročilo o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta Lokalnega energetskega koncepta in njihovih učinkih za leto 2021.

  1. Sklep velja takoj.«

    H glasovanju se je prijavilo 24 svetnikov. ZA je glasovalo 24 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sklep sprejet.

Letno poročilo o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta (sklep)