Točka zapisnika

Pred prvo točko dnevnega reda

Sejo je vodil Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina.

Prisotni člani sveta: od 26 članov prisotnih 25 članov, opr. Adam Raspor, Dejan Pišot (samo prvih 15 minut)

Ostali prisotni: Mojca R. PLANINC, občinska uprava Zlata ČIBEJ, občinska uprava Katarina AMBROŽIČ, občinska uprava Janez FURLAN, občinska uprava Karmen SLOKAR, občinska uprava Alenka Č. KOBOL, občinska uprava Tina VELIKONJA, občinska uprava Nastja ZADRAVEC, občinska uprava Mateja KOKORAVEC, občinska uprava Ana ŠTOKELJ, Primorski val

Predsedujoči je najprej pozdravil prisotne. Povedal je, da so predstavniki skavtov prinesli luč miru iz Betlehema in jim predal besedo.

Predstavnica skavtov je prebrala poslanico in predala luč miru.

Predsedujoči je podelil dve priznanji za plemenito dejanje. Prislužila sta si jih Esad Bešić in Mitja Brecelj, ki sta nemudoma priskočila na pomoč občanu v nesreči in mu rešila življenje.

Predsedujoči je povedal, da so do tega dne uradne svetniške skupine prijavili svetniška skupina Socialni demokrati, ki ima 9 članov, svetniška skupina Burja, katera ima 4 člane, svetniška skupina Nova Slovenija – Krščanski demokrati, katera ima 3 člane, svetniška skupina Zveza za Primorsko, katera ima 4 člane, ter svetniška skupina Slovenska demokratska stranka, katera ima 5 članov.

TADEJ BEOČANIN je vprašal, ali je kakšna pripomba na dnevni red? Ker ni želel nihče razpravljati, je predlagal, da glasujejo.

H glasovanju se je prijavilo 23 svetnikov. ZA je glasovalo 20 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sprejet naslednji sklep:

DNEVNI RED:

Poročilo o izvajanju sklepov 1. redne seje; Informacije in pobude: Imenovanje delovnih teles občinskega sveta in nadzornega odbora: Statutarno pravne komisije, Komisije za vloge in pobude občanov, Odbora za gospodarstvo in gospodarske javne službe, Odbora za finance in premoženjske zadeve, Odbora za družbene zadeve, Odbora za okolje in prostor, Komisije za kmetijstvo; Nadzornega odbora; Okvirni letni program dela Občinskega sveta Občine Ajdovščina za leto 2023; Kodeks ravnanja izvoljenih predstavnikov na lokalni ravni.

Potrditev dnevnega reda 2. redne seje Občinskega sveta Občine Ajdovščina