Točka zapisnika

2. Informacije in pobude

TADEJ BEOČANIN je razložil pomen te točke.

VALENTIN KRTELJ je vprašal glede kupa deponiranega materiala, ki se nahaja pri pokopališču v Ajdovščini.

ALENKA Č. KOBOL je odgovorila, da je to nastalo pri gradnji kolesarke steze do Lokavca. Dogovorjeno je, da bo najkasneje do primopredaje odpeljano. Odstranitev ni bila mogoča zaradi vremena. To je zapisano tudi v primopredajnem zapisniku nadzora kot pripomba nadzora.

MIHA KAPELJ je ponovno podal pobudo za ureditev obstoječega makadamskega parkirišča v C3 nasproti Banke Koper in za dograditev pločnika do prehoda za pešce.

TADEJ BEOČANIN je povedal, da se čaka zaradi celostne ureditve območja, saj je tam velik potencial za izgradnjo garažne hiše. Zadeva je predmet idejnega projektiranja. Do konca leta bo znano, kakšna naj bi bila končna ureditev.

BOGDAN SLOKAR je povedal, da na območju Lipe veter odnaša panele.

TADEJ BEOČANIN je povedal, da se bo to uredilo.

SANDI BAČAR je podal svetnikom informacijo, da je iz stranke Gibanje Svoboda izstopila svetnica Nada Pirjevec.

TADEJ BEOČANIN se je zahvalil za informacijo.

JANEZ TRATNIK je povedal, da ima nekaj vprašanj. Vprašal je, ali je uporaba pirotehnike dovoljena tekom celega leta ter ali morebiti izdaja občina soglasja za uporabo? Naslednje vprašanje je zadevalo projekt Holistic, glede katerega je postavil vprašanje že pol leta nazaj. Zanima ga, ali je ta oprema že popravljena in deluje ter kdo je plačal in koliko je stalo popravilo? Ponovno je podal pobudo, da se pozove redarsko službo na Col, na lokacijo pri šoli.

TADEJ BEOČANIN je odgovoril, da Občina nima nobenih pristojnosti v zvezi z uporabo pirotehnike. Glede opreme iz projekta Holistic nima podatka, bo pa podan pisni odgovor na to vprašanje. Redarska služba je že bila opozorjena na omenjeno lokacijo, kamor jih bodo tudi ponovno usmerili ter prosili za poročilo o ugotovljenem nadzoru.

DEJAN ŠKVARČ je vprašal glede asfaltacije pri Napoleonovem mostu v Dolgi Poljani, zakaj se je ustavilo? Ponovno je podal tudi vprašanje glede ureditve makadamskega parkirišča.

TADEJ BEOČANIN je odgovoril, da se je projekt razširil ter da bo Alenka Č. Kobol podala točnejšo informacijo. V planu je ureditev širšega območja z rušitvijo skladiščnega objekta. Idejni projekti se še pripravljajo.

ALENKA Č. KOBOL za asfaltacijo je bila sklenjena pogodba s Kolektorjem, je pa bilo potrebno predhodno urediti še vodovodno linijo. Dogovorjeno je, da se bodo v januarju sestali in se dogovorili o terminskem planu izvedbe, ki jo je potrebno zaradi nizkih temperatur prilagoditi vremenskim razmeram.

VILKO BRUS je izpostavil problem plakatiranja na brezplačnih plakatnih panojih po KS. Težava je zaradi prevelikih plakatov, podal je primer plakata za jaslice v Vipavskem križu, kateri je tako velik, da zasede celoten pano. Predlaga sistemsko ureditev največje dovoljene velikosti plakata, na primer na največ eno četrtino panoja.