Točka zapisnika

4. Okvirni letni program dela Občinskega sveta Občine Ajdovščina za leto 2023

MOJCA R. PLANINC je podala uvodno obrazložitev.

TADEJ BEOČANIN je razložil pomen okvirnega letnega programa dela.

ANGEL VIDMAR je povedal, da se je v preteklih mandatih dogajalo, da so imele seje 15 in več točk. Apelira na to, da naj se ob pripravi dnevnih redov pazi na to, da ne bodo tako obsežni kot so bili v drugi polovici prejšnjega mandata. Imeti je potrebno sprejemljivo dolg dnevni red, da se seje ne zavlečejo v neprimerne ure. Opozoril je tudi, naj se izogiba sprejemanju občinskih aktov po skrajšanjem postopku.

TADEJ BEOČANIN je povedal, da kar je mogoče, se reši prej. Dolga so predvsem poročila javnih zavodov. Je pa opomba vzeta v obzir. V dogovoru s svetniki je predvidenih 8 namesto 10 sej na leto. Skrajšanega postopka se je posluževalo zato, da se je lahko izognilo pozivom za vložitev amandmajev. Vedno se je upoštevalo, da če so bile kakšne pripombe na predlog akta, se ni opravilo druge obravnave na isti seji.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o okvirnem programu dela.

H glasovanju se je prijavilo 25 svetnikov. ZA je glasovalo 25 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je Okvirni letni program dela Občinskega sveta Občine Ajdovščina za leto 2023 sprejet.

Potrditev okvirnega letnega programa dela Občinskega sveta Občine Ajdovščina za leto 2023