Točka zapisnika

4. Sklep o spremembah in dopolnitvah načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ajdovščina za leto 2020 in 2021

TADEJ BEOČANIN je podal uvodno obrazložitev. IGOR ČESNIK je povedal, da so na 3 odborih in komisiji za kmetijstvo sprejeli pozitivno mnenje, in predlagajo občinskemu svetu, da sklep sprejme.

KATJA MUŽINA je povedala, da so na odboru za gospodarstvo sprejeli pozitivno mnenje, in predlagajo občinskemu svetu, da sklep sprejme.

JANEZ TRATNIK je dejal, da raznolikost šolstva podpirajo, obnašajo pa se kot dobri skrbniki občinskega premoženja. Prosi za razlago, kaj bi bilo, če se jim podeli samo stavbna pravica, ali kaka druga možnost, da se ne bi v prihodnosti zavozilo oz. da bi imeli vse poti odprte.

TADEJA BEOČANIN je dejal, da je problem pri stavbni pravici, da ne more biti podeljena za nedoločen čas, ampak samo za določen (lahko tudi 50 let). Po izteku te pravice mora občina vrednotiti objekt in plačati vso presežno vrednost objekta, ki stoji na tistem območju, kjer je bila stavbna pravica dodeljena. V nobenem primeru se za dodelitve stavbnih pravic ne odločajo, ker je občina po izteku dolžna plačati odškodnino. Zavarujejo pa se s tem, da ima občina absolutno predkupno pravico v primeru prodaje.

ALOJZ KLEMENČIČ je rekel, da bi bilo zelo korektno, da bi v to gradivo dali soglasje KS Ajdovščina k temu projektu. Ajdovci niso najbolj navdušeni, in ne podpirajo gradnje na vzhodu. Projekt dela gaso v gasi. Oblikovali so predlog, da naj bi se ta nadgradnja še enkrat prevetrila in predlagajo drugo stran. Kako se bodo stanovalci obnašali pri pridobitvi GD, ne ve, investitorja pa bi morali opozoriti na to. Če je moč, se stanovalcem ustreže.

TADEJ BEOČANIN je dejal, da so imeli precej razmislekov s KS Ajdovščina. Njegovo stališče je, da mnenju KS tu ne morejo slediti. Objekt bi se gradil na S objekta, kjer bi to šlo brez večjega posega v prostor. Predlog KS je, da raje uničijo park na jugu, kar je zanj slab predlog. V prvem primeru bi padli 1-2 drevesi, v drugem od 15 do 20. Izgubili bi lepo zunanjo površino. KS se je pogovarjala samo s sosedi, ki so neposredno zraven objekta, ne pa tudi s tistimi na južni strani. Kjerkoli se kaj gradi, se naleti na negativne odzive krajanov, zato imajo predpise, ki določajo maksimalne gabarite. Tistega območja ne bodo utesnili. Investitorja so opozorili na odmike, zagotavljati bodo morali nov ekološki otok. Mnenje KS, ki je bilo negativno, ni spremenilo njihove odločitve. Pretehtali so argumente, vendar druge rešitve ne gre iskati. Z vseh drugih strani bi prizidek terjal veliko več prostora. Verjame, da je vsakemu bolj všeč travnik, vendar je prostor omejena dobrina in morajo vsi sobivati.

ALOJZ KLEMENČIČ je rekel, da je škoda, da jim tega niso dodali zraven gradiva. Imeli bi občutek, kaj se dogaja, tako pa se jim skriva. Če župan nečesa ne sprejme, mora seznaniti tudi svetnike, da vejo na kak odziv bodo naleteli.

TADEJ BEOČANIN je rekel, da bodo bolj pozorni, da jim gradiva zagotovijo.

Ker ni želel nihče več razpravljati, je predsedujoči predlagal glasovanje o Sklepu o spremembah in dopolnitvah načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ajdovščina za leto 2020 in 2021. H glasovanju se je prijavilo 23 svetnikov. ZA je glasovalo 23 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sklep v I. obravnavi sprejet. Ker ni želel nihče več razpravljati, je predlagal glasovanje v II. obravnavi.

ZA je glasovalo 23 svetnikov. Predsedujoči je ugotovil, da je sklep v II. obravnavi sprejet.

Sklep o spremembah in dopolnitvah načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ajdovščina za leto 2020 in 2021 (I. obravnava)
Sklep o spremembah in dopolnitvah načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ajdovščina za leto 2020 in 2021 (II. obravnava)